Nyheter

        2021                                    

/owl-peeks-out.gif

 

 

16/4 Grattis fina Olivia som fyller 2 år idag.

 

16/4 Idag för två år sen föddes Nordkapsbergets andra kull. Grattis till Melvin, Novali och Olivia på två årsdagen 

 

* Nu fungerar mina videofilmer igen efter ett långt uppehåll. Filmerna ligger under bilder.

 

16/3 Lukas har blivit morfar för tionde gången. Lukas dotters femte kull som fick tre kattungar. 

 

6/2  Fick en hälsning från Melvins nya familj efter sin omplacering. Han har fått det så bra, bor i ett paradis i stort hus med stor glasveranda och snart en rastgård. Kan inte få det bättre. Är så glad att allt har gått så bra, han verkar redan trivas.

 

1/2  Lukas barnbarnsbarn andra kull (dotterdottersdotter) födde tre kattungar tre hanar. I  färgerna röd maskade.

 

5/1 Inga fler kattungar väntas hos oss på Nordkapsbergets. Inga kattungar till salu.

Det finns nu 79 Helig Birmauppfödare som planerar kattungar på  Sverak Helig Birma uppfödare . Tyvärr finns det några uppfödare som planerar kattungar som inte föder upp Helig Birma utan annan ras.

 

1/1 God fortsättning på 2021

 

 

                                                 /trinket14.gif   

 

         2020 

 

31/12 Gott Nytt År!

 

24/12 GOD JUL! En solig kall och snöfri Jul.

 

22/12 Grattis Lukas som fyller fantastiska åldern 11 år idag ♥

 

22/12 För 11 år sen föddes Nordkapsbergets första kull ♥

 

5/12 Inga fler kattungar väntas hos oss på Nordkapsbergets. Inga kattungar till salu.

Det finns nu 75 Helig Birmauppfödare som planerar kattungar på  Sverak Helig Birma uppfödare .  Tyvärr finns det några uppfödare som planerar kattungar som inte föder upp Helig Birma utan annan ras.

 

27/11 Grattis Maximus (EC S*Nounou´s A French Love SBI b21) som fyller 15 år idag. Bellas pappa, Lukas morfar, Kajsas gammelmorfar och Olivias gammel gammel morfar. Så roligt att få följa honom genom sin matte Susanne.

 

20/11  Lukas barnbarnsbarn andra kull (dotterdotterson) har fått tre kattungar tre hanar. I  färgerna blå maskade. 

 

3/11  Lukas barnbarnsbarn första kull (dotterdotterson) har fått två kattungar en hane en hona. I  färgerna choklad och brun maskade. Från en kontrollavel linje.

 

Nu har S*Nordkapsbergets Melvin omplaceras till ett nytt hem. Önskar lycka till och ett gott kattliv i sitt nya hem 

 

17-18/10 Höst, kallt och solig helg på landet. Katterna var ute på tomten en liten stund på morgonen för att äta lite gräs. Resten av tiden ville de vara inne i värmen. 

 

1-2/8 I helgen skulle min kattklubb (TCC) arrangera utställning men den är inställd pga pandemin Covid-19 i Sverige och i världen. Alla utställningar är inställda resten av året. Får se om det kommer bli några utställningar nästa år.

 

* S*Nordkapsbergets Melvin söker ett nytt hem. Efter omständigher behöver Melvin omplaceras. Han söker ett hem med mycket tid, kärlek och omsorg. 

 

* Fin men sval sommar med mycket utomhusvistelse för katterna, få komma ut på den inhägnade tomten på ca 100 kvm med gräsmatta buskar och altan. Olivia uppskattade att få vara ute så mycket hon ville på dagarna. Fanns så mycket spännande på tomten.

 

23/7  Grattis Bella som fyller hedersvärda åldern 13 år idag ♥

 

8/7 Lukas har blivit morfar för nionde gången. Lukas dotters fjärde kull som fick en hane i färgen brunmaskad. 

 

4/7  Grattis Kajsa som fyller 5 år idag ♥

 

27/6  Lukas barnbarnsbarn första kull (dotterdottersdotter) födde fyra kattungar två hanar och två honor. I  färgerna cremetabby, blåsköldpadda och lilatabby. Från en kontrollavel linje.

 

16/5  Inga fler kattungar väntas hos oss på Nordkapsbergets. Inga kattungar till salu.

Det finns nu 72 Helig Birmauppfödare som planerar kattungar här på  Sverak Helig Birma uppfödare .  Tyvärr finns det några uppfödare som planerar kattungar som inte föder upp Helig Birma utan annan ras.

 

16/4  Hipp Hipp Hurra för Olivia som fyller 1 år idag.

 

16/4 Idag för ett år sen föddes Nordkapsbergets andra kull. Grattis till Melvin, Novali och Olivia på ett årsdagen 

 

16/2  Nu har Olivia uppnått 10 månader, hon är ingen kattunge längre. Men är fortfarande lika lekfull. Hennes favorit leksak är små hemgjorda bollar som hon kan leka med hur länge som helst. Till sist försvinner dom eller så ska de få ett bad i vattenskålarna. Hon är så gosig med att krypa upp i famnen.

 

1/1 God fortsättning på 2020

 

 

 

        2019

 

31/12 Gott Nytt År!

 

24/12 GOD JUL!  En grå och snöfri Jul.

 

22/12  Grattis Lukas som fyller fantastiska åldern 10 år idag ♥

 

22/12 För 10 år sen föddes Nordkapsbergets första kull ♥

 

16/12 Olivia har nu blivit 8 månader, vad fort tiden går. Mamma Kajsa har inte gillat sin dotter, har stött bort henne. Hon fräser och vill inte vara med henne. Men nu har Kajsa insett att Olivia kommer nog inte flytta, så nu är de vänner.  Gammelfarmor Bella 12 år gillar Olivia jätte mycket, de kan leka med varandra. Morfar Lukas är så snäll och ställer upp med lek. Harmonin i kattgruppen är mycket bra med en växande kattunge. Alla fyra turas om att komma upp i mattes famn för gos.

 

*  S*Nordkapsbergets Olivia stannar kvar här hemma. Hon är social vill vara med mig, allt jag gör, busig med mycket spring i sina ben och gosig vill krypa upp i famnen.

 

27/9 Nu har S*Nordkapsbergets Melvin flyttat till sitt nya hem. Önskar lycka till och ett gott kattliv i nya hem 

 

* Melvin söker fortfarande sin framtida hem med mycket tid, kärlek och omsorg. Han är en underbar busig, social, gosig Birma kattunge som kommer upp i famnen för att mysa. Spinner så fort man klappar honom. 

 

2/8 Idag flyttade S*Nordkapsbergets Novali till sitt nya hem. Önskar lycka till och ett gott kattliv i nya hemmet 

 

* Semester på landet, kattungarna fick följa med efter de fyllt sina 12 veckor. Fick tre sköna varma veckor. 

 

* Planen var att gammelfarmor Bella 12 år skulle få bo någon annan stans ett tag pga att hon inte skulle orka med jobbiga kattungar. Men det visade sig att hon inte alls tyckt att det har varit jobbigt. Har gått hur bra som helst med henne. Kattungarna har inte brytt sig om Bella. Mamma Kajsa är så snäll mot Bella och Lukas.

 

23/7  Grattis Bella som fyller hedersvärda åldern 12 år idag ♥

 

10/7 Tolv veckor gamla. Kattungarna har fått sin andra vaccination och blev ID-chippade. Alla tre var jätte duktiga hos vetrinären. De somnade på hemvägen i bilen

 

4/7  Grattis Kajsa som fyller 4 år idag ♥

 

18/6 Nio veckor gamla. Tiden rinner iväg och kattungarna växer och är överallt och busar. Stamtavlorna är inskickade till min kattklubb. Får se om de hinner komma, innan Sverak stänger för semestern.

 

11/6 Åtta veckor gamla De har fått sin första vaccination hos vetrinären och de skötte sig jätte fint där. 

 

28/5 Sex veckor gamla har Kajsas kattungar blivit. BILDER  

 

22/5 Lukas har blivit morfar för åttonde gången. Lukas dotters tredje kull som fick en hona i färgen blåsköldpaddstabby SBI g21.

 

14/5 Fyra veckor gamla. Nu är det full fart i kattungehagen. Lukas är nyfiken på sina barnbarn men han blir attakerad av tre nyfikna busungar, det är jätte läskigt så han flyr iväg.  

 

 7/5 Nu är kattungarna tre veckor gamla. Ögonen är öppna och de lär sig gå runt i bolådan. De är så söta. Kajsa bestämde att hon skulle flytta ungarna för de får inte röra sig och gå ifrån henne. Hon fick springa runt i rummet med att försöka hitta ett bättre ställe. Hon bestämde sig att de ska bo under ett skåp men problemet var att de går iväg ifrån henne. Hon fortsatte att leta vidare, efter flera försök med flytten så bestämde Kajsa att nya kattungehagen var den bästa platsen för kattungarna att få bo i.

 

30/4 Två veckor gamla. Ögonen börjar öppna sig. Kajsa är så duktig med sina små. Färgerna syns tydligt nu och alla tre ser olika ut. Honorna blir brun och bruntabbymaskad. Hanen är väldigt ljus han kan bli choklad eller brunmaskad. Haft märk band runt deras halsar men Kajsa biter av dem nu när hon slickar dem. Lite läskigt är rädd att Kajsa tuggar i sig banden så jag har tagit bort dem.

 

16/4 Mitt på dagen födde Kajsa tre små underbara kattungar. Nordkapsbergets andra kull är född. Lukas har blivit morfar för sjunde gången. Han var med under hela förlossningen,  han låg och sov ovanför kattunge lådan. 

 

Vi väntar kattungar i April,  Kajsa är dräktig.

 

27/3 Lukas har blivit gammelmorfar, hans barnbarns första kull födde fyra kattungar två hanar och två honor. En kontrollavel kull där pappan till kullen har Sibirisk katt i linjerna.

 

1/1 God fortsättning på 2019

 

 

 

        2018

 

31/12 Gott Nytt År!

 

24/12 GOD JUL!  En vit, solig och kall jul. 

 

22/12 Grattis Lukas som fyller 9 år idag ♥

 

22/12 För nio år sen föddes Nordkapsbergets första kull ♥

 

* Varmaste och torraste sommar på 100 år. Var jobbigt att vistas ute dagtid. Katterna gick ut på tomten på kvällarna. Kajsa ville aldrig komma in, finns så mycket spännande att se.

 

23/7  Grattis Bella som fyller 11 år idag ♥

 

13/7  Lukas har blivit morfar för femte gången. Lukas dotters tredje kull som fick två honor och en hane i färgerna blå och blåtabby.

 

4/7  Grattis Kajsa som fyller 3 år idag ♥

 

28/6 Idag var jag iväg med Kajsa till veterinären där de hjärt- och njurscannade henne. Det såg så fint ut. Kajsa var så duktig hon låg stilla hela tiden, hon är så go och snäll.

 

22/4  Lukas har blivit morfar för fjärde gången. Lukas dotters andra kull  som fick två hanar i färgerna blå och blåtabby.

 

10/3  Så ledsen som uppfödare att inte bli informerad om omplacering av en av mina avkommor. Hoppas det kommer gå bra och att den kommer få ett fint nytt hem och att nya ägaren vill ha kontakt med mig om avkommans framtid. Fick tips på nätet att avkomman satt som omplacering på ett katthem. Varför göra en omplacering genom ett katthem?!!

Ett katthem borde ha bättre rutiner om att informera uppfödaren när de sätter ut avkommans stamnamn öppet på nätet. Det viktigaste av allt är att göra ägarändring på ID registret också - som inte är gjort. Trodde katthemmen var noga med att ALLA katter ska vara rätt registrerade som det är gratis att göra en ägarändring. Vad är det för mening med att ID-chippa katterna. Är så trött på att se alla dessa efterlysningar om upphittade o bortsprungna katter. 

 

9/2  Lukas har blivit morfar för tredje gången. Lukas dotters andra kull  som fick två hanar i färgerna blå och blåtabby.

 

29/1 Kom två diplomer i brevlådan på Bellas Sverak Årets katt BIV och Sverak Årets katt veteran placering nio. 

 

6-7/1 Årets första utställning med Lukas och Kajsa i Uppsala. Roligt att ställa dem samtidigt och att de gillar att vara tillsammans i en dubbelbur. De fick fina bedömningar och tog sina cert båda dagarna. Fantastisk resultat för Lukas NOM på lördagen i konkurrans av två andra hanar. På söndagen blev Lukas BIS senior i konkurrans av en annan hane. Jätte roligt att det gick så bra för min Lukas.

 

1/1 God fortsättning på 2018  En regnig nyårsdag .

                               

Bildresultat för 3025758116_1_7_do4VbUs8Bildresultat för 3025758116_1_7_do4VbUs8Bildresultat för 3025758116_1_7_do4VbUs8Bildresultat för 3025758116_1_7_do4VbUs8

 

        2017

 

❀⊱  Sverak Årets Katt 2017! Bella årets BIV på listan.  Årets veteran plats nr 9 av 26 platser på listan. Årets senior nr 13 av 40 seniorer på listan och Årets kastrat hona nr 14 av 59 kastrat honor på listan. Så roligt att hon hamnade på Sveraks listan fast jag inte ställt ut Bella på så många utställningar 2017 ⊰❀ 

                                                                    

31/12 Gott Nytt År!

 

24/12 GOD JUL!  Femte året i rad en snöfri jul. 

 

22/12 Grattis Lukas som fyller 8 år idag ♥

 

22/12 För åtta år sen föddes Nordkapsbergets första kull ♥

 

25-26/11 Sista utställningen i år i Åbo, Finland . Lukas tog sin Internationell Premier titel och Kajsa Internationell Champion titel och BIV.

 

6/11 Två nya videofilmer inlagda på hemsidan. När Kajsa dansar, hon tycker inte om halsbandet. En liten film på Kajsas båda föräldrar Luks o Saffran.

 

7-8/10 Kattutställning i Norrköping. Bella BIS Veteran. Ny domare som vi aldrig haft tidigare Hannah Jenssen, hon var väldigt förtjust i Bella.

 

13/9 Tio år sen vi tog farväl av min rara Maja ^♥^ fortsatt vila i frid på Nordkapsberget. ^♥^

 

29-30/7 Kattutställning i Södertälje för Bella där hon blev nominerad till panel i konkurrans båda dagarna.  ♥ ♥ Nu har Bella vunnit sitt 20:e Nominering ♥ ♥ Helt fantastiskt!!

 

* Fin men kall sommar med mycket utomhusvistelse i trädgården där mina katter får springa fritt och beta gräs, lite för mycket gräs att äta. Kajsas andra sommar på landet, det uppskattas väldigt mycket med att få vara ute hela dagarna, sitta inne i buskarna och spana bakom staketet. Två fästingar som satt fast fick jag ta bort på Kajsa, annars är det väldigt få och enkelt att upptäcka dem i deras vita pälsar. 

 

23/7  Hipp Hipp Hurra fina Bella som fyller 10 år idag.

 

4/7 Grattis fina Kajsa som fyller 2 år idag.

 

17-18/6 Grattis Bella till Supreme Premier titel på Uppsalakattklubbs utställning nu som SBI g. För sju år sen tog Bella Supreme Champion titel på samma kattklubbsutställning då som SBI g21. 

 

13-14/5 Uppdaterat Bellas utställningsresultat, vi var på en minisemester till Sandviken. Fick fina bedömningar och nominerad båda dagarna. Nu är det endast två cert kvar till högsta och sista titeln 

 

12/4  Lukas har blivit morfar, två av hans döttrar har fått sju kattungar 4 honor och 3 hanar i färgerna blå och blåtabby.

 

21/2  Bella blev Årets Bästa kastrat nr 1 och Årets Bästa senior nr 2  i Birmasällskapet 2016. 

 

18/1 Mycket oväntat och glad över att det kom två diplomer i brevlådan på Bellas Sverak Årets katt BIV och Sverak Årets katt kastrat hona placering sju. 

 

7-8/1 Årets första utställning med Lukas och Kajsa i Uppsala. Roligt att ställa dem samtidigt och att de gillar att vara tillsammans i en dubbelbur. De fick fina bedömningar och tog sina cert båda dagarna. Nu är de stoppade i Sverige, nu måste de ta sitt sista cert i ett annat land. Blev även debut för Lukas i senior klass. Där han blev 2:a båda dagarna. 

 

1/1 God fortsättning på 2017 

  

         2016

 

 

❀⊱  Birmasällskapet Årets Katt 2016! Bella årets kastrat nr 1.  Årets senior nr 2. Ett fantastisk utställningsår 2016 blev⊰❀

 

❀⊱  Sverak Årets Katt 2016! Bella årets BIV på listan.  Årets kastrathona nr 7 av 65 platser på listan. Så roligt att hon hamnade på Sveraks listan fast jag inte ställt ut Bella på så många utställningar 2016 ⊰❀

 

31/12 Gott Nytt År!

 

30/12 Uppdaterat och lagt in alla bilder på Lukas utställningsgallei där alla bilder försvann.

 

 24/12 GOD JUL!  Fjärde året i rad en snöfri jul. 

 

22/12 Grattis Lukas som fyller 7 år idag ♥

 

22/12 För sju år sen föddes Nordkapsbergets första kull ♥

 

26/11 Sista utställningen för iår med en utställningslördag med tre katter i Åbo, Finland . Bella fick sin sista utländska cert, Lukas tog sin Premier titel och Kajsa sin första titel Champion. Båtresan gick väldigt bra båda dagarna, gungade lite på hemresan men inget som beskymrade katterna. Sju år sen sist man var i Finland på kattutsällning då med Bella.

 

17/10 Uppdaterat Bellas utställningsresultat, vi var på en minisemester till Kvänum. Där vi fick äran att träffa Lukas fina dotter Gulledejs Menja som tog sin titel Internationell champion. Så otroligt roligt att se henne, hon är så fin.

 

4/9 Tio år sen vi tog farväl av min kära Nisse ^♥^ fortsatt vila i frid på Nordkapsberget. ^♥^

 

15/8 Kattutställning på Solvalla för Bella där hon blev nominerad till panelen i konkurrans på lördagen.

 

* Fin varm sommar med mycket utomhus vistelse i trädgården där Bella och Lukas springer fritt och betar gräs. Kajsas första sommar på landet, det uppskattades väldigt mycket med att få vara ute hela dagarna. Ett litet hål under staketet ställde till det med att Kajsa smet ut några gånger innan jag hittade och kunde täppa igen hålet. Lukas är ingen rymmare han satt i buskarna innanför staketet där hålet var.

 

23/7  Grattis fina Bella som fyller 9 år idag.

 

4/7  Hipp Hipp Hurra för Kajsa som fyller 1 år idag.

 

18-19/6 En fantastisk utställningshelg i Uppsala. På lördagen tog Bella Grand Internationell Premie-titel och blev nominerad till panelen. På söndagen nominerad i konkurrans och BEST IN SHOW. Matte vann även på lotteriet, först en fin kattduk sen en liten fin kattpuff som en annan lott vinnare ville byta till sig mot en stor kattpuff  från  Tyska Bed Medusa katzen-deko.com  som fick följa med hem.  En mycket tursam utställningshelg.

 

21-22/5  Hemkommen ifrån Sandviken med fantastiska resulat Kajsa BIV och NOM i konkurrens. Bella 2 NOM i konkurrens och 2 BEST IN SHOW kastrat hona med 6 av 8 röster i panelen på lördagen och 3 av 4 röster i panelen på söndagen Fantastiskt!!! Kajsas BIV värmde mitt HJÄRTA!!! Så stolt över det.

 

27-28/2 Årets första utställning, nu har birmorna bytt grupp från grupp ll till grupp l. Kajsas första utställning i klass 11. Det gick bra hon var så duktig. Det blev fina bedömningar med två ex1 och NOM på söndagen.

 

4/2 Kajsa har nu blivit 7 månader, vad fort tiden går. Lukas har äntligen fått en kompis som gillar att brottas med honom. Bella leker också med Kajsa med att springa ikapp. Det är full rulle på alla tre.

 

1/1 God fortsättning på 2016 

 

       

         2015

 

❀⊱  Sverak Årets Katt 2015! Bella årets seniorkatt nr 21 av 54 platser på listan. Bella blev Sveraks 9:e bästa seniorbirma av 34 Birmor på listan. Roligt att hon hamnade på Sveraks listan fast jag inte ställt ut Bella på så många utställningar 2015 ⊰❀

 

31/12 Gott Nytt År!

 

24/12 GOD JUL!  En ovanlig varm och snöfri Jul.

 

22/12 Grattis Lukas som fyller 6 år idag ♥

 

22/12 För sex år sen föddes Nordkapsbergets första kull ♥

 

4/11 Kajsa är nu 4 månader. Det har gått jätte bra här hemma. Lukas och Bella har accepterat henne. Lukas är så snäll han gillade henne direkt när hon kom hem till oss. Bella har varit lite rädd för Kajsa men för varje dag som går så blir de mer och mer kompisar. 

 

31/10 Jag och Bella var på vår sista kattutställning i år i Upplands-Wäsby nära och bra. Många hon kastrater, fick en domare som vi inte har haft tidigare det uppskattar vi. Domaren tyckte om Bella hon fick sitt femte cert och en fin bedömning. I senior blev Bella 4:a av 9 honor. Hon blev tvåa bland sex Birmor det var mycket bra. Nu blir det lång vinter uppehåll med utställningar.

 

13/10 Blev Lukas kastrerad. Operationen gick mycket bra han var pigg och alert när han kom hem. 

 

30/9 Vi välkomnar Kajsa S*Dunhjärtat´s Kajsa Kavat som flyttat hem till oss ♥ Lukas dotter, Bellas barnbarn.

 

3/9 Om några veckor utökas vår familj med en liten chokladpralin 

 

♥ Har varit på kattungegos på Lukas tre sista kullar 5 honor och 2 hanar, de är så söta och gulliga allehopa. Intressanta färger i kullarna.

 

27/8 Kattutställning på Solvalla för Bella där hon blev nominerad till panelen på söndagen.

 

27/7 Idag blev Lukas pappa till 2 söta kattungar en hona och en hane.

 

25/7 Idag blev Lukas pappa till 2 söta kattungar två honor.

 

23/7  Grattis fina Bella som fyller 8 år idag.

 

 4/7 Idag blev Lukas pappa till 3 söta kattungar två honor och en hane.

 

22/6 På hemvägen från Norge besökte jag Lukas första avkommor i Karlskoga hos uppfödaren Gulledej´s . Två helt fantastisk söta och fina flickor 

 

19-21/6 En trevlig midsommarhelg i Norge på kattutställning. Även den här utställningen fick vi domare som vi aldrig haft tidigare. På lördagen blev Bella internationell premie. På söndagen blev hon nominerad till panelen. Bella blev även BIS senior i konkurrens av en Birmahona och en birmahane.

Lukas fick följa med till Norge och tillbringade sin tid på hotellet han var så duktig och trivdes med att åka på mini semester.

 

22/5 I måndags blev Lukas pappa till två söta flickor. 

 

3/5 I helgen var jag och Bella i Västerås på kattutställning. Fick två domare som vi aldrig har haft tidigare. Bella fick sina två cert båda dagarna. Nu är hon stoppad i Sverige och måste ta nästa cert i ett annat land. På lördagen blev Bella nominerad till panelen där hon skötte sig jätte fint.

 

8/4 Lukas ska bli pappa ♥ hans flickvän är dräktig.

 

7/3 Lukas har sin första dambesök och det går väldigt bra, han är så kär   och är otroligt snäll mot henne en riktig gentleman. 

 

* Planer för 2015 är att Lukas ska få bli kastrat nästa år. Anledningen till att Lukas inte har någon avkomma är att han har tagit tid på sig att bli fertil. Har inte lånat ut honom, utan jag har kunnat ställa honom till Supreme Champion. Nu vid 4 års ålder är Lukas fertil och lånas ut till någon lämplig hona.

 

1/1 God fortsättning på 2015

      

 

  

 

       

       2014

 

31/12 Gott Nytt År!

 

* Lukas var lika intresserad i år av att sitta och titta på alla fyverkerierna    utanför fönstret.

 

24/12 GOD JUL!  En solig och snöfri Jul.

 

22/12 Grattis Lukas som fyller 5 år idag ♥

 

22/12 För fem år sen föddes Nordkapsbergets första kull 

 

18/10 Grattis Bella till PREMIER-titel på Uppsala utställningen.

 

13/9 Sju år sen vi tog farväl av min fina Maja ^♥^ fortsatt vila i frid på Nordkapsberget. ^♥^

 

4/9 Åtta år sen vi tog farväl av min kära Nisse ^♥^ fortsatt vila i frid på Nordkapsberget. ^♥^

 

29/8  Idag kom Bellas nya stamtavla med påförande av färg och SC titel. Skickade iväg ändringen i onsdags och två dagar efter fick jag tillbaka den. Snabbt jobbat av Sverak. 

 

25/8  Efter 4års långt utställningsuppehåll för Bella var det debut i helgen i kastratklass. Lördag morgon blev det färgbedömning. Såg lustigt ut i katalogen en 7 årig Supreme Champion ihop med 7 andra små kattungar och en ung IC katt som skulle färgbedömas. Tre domare i kategori ll stod och skrattade när jag kom fram med min 7 åring. De sa alla tre att hon är solid padda inga ränder på Bella och inget av det vita finns. När de frågade i vilken färg jag har ställt ut henne i tidigare förstod de inte att hon har kunnat ställas som tabby med bara en domare som påtalat detta.

Bella var så duktig hon skötte sig utmärkt hela helgen och hon fick fina bedömningar där hon fick två certifikat, nu är det bara ett kvar till hennes första titel som kastrat. Blev även debut för Bella i senior klass. Där hon blev 3:a båda dagarna. 

 

♥ Lagt ut en fin bild på Nordkapsbergets Adam som bor på Gotland, jätte roligt att få se honom. Kortet finns att se under kattungar.

 

13/8 För 16 år sen föddes mina två kattsyskon Nisse och Maja i Asker utanför Örebro ༺❀༻     

 

23/7  Grattis fina Bella som fyller 7 år idag.

 

* Fin varm sommar med mycket utomhus vistelse i trädgården där Bella och Lukas springer fritt och betar gräs. 

 

27/6 Nu har jag anmält Bella till en utställning för att få en färgbedömning på henne. Då får vi se vad de säger, om hon ser ut som en solid blå padda.

 

* Har fått svar på DNA testet på Bella om hon är tabby eller solid blå padda. Fick ett svar som jag INTE hade räknat med att få. Hade väntat mig att hon var solid padda men svaret säger att hon är tabby Aougotti A/a - offspring can be aougotti or non - agoutti depending on the genetics of the mating.

Efter Bella blev Grand Internationell Champion så fick jag en domare som ifrågesatte om Bella var tabby pga att hon inte ser ut som en blåtabby med creme. Inte så roligt att få höra det då 2009 för det innebär att hon blir av med alla sina cert och titlar om jag skulle byta färg och behöva starta om igen. Blev då tipsad om att DNA-testa henne utav en annan domare som också sa att hon är solid och inte tabby pga att hon inte är kritvit runt öronkanterna, runt ögonen och rosetter under nosen. Jag bestämde att fortsätta som vanligt för att många andra tabby birmor inte är kritvita på tabby markeringarna. Fortsatte utan några problem till högsta titeln Supreme Champion.

Från och med januari 2014 har sverak ändrat regeln så nu kan man byta färggrupp och få ha kvar titlarna. I år tänkte jag varför inte skicka in DNA prov på Bella ändra färg till solid är ju enkelt. Men det visade sig att hon inte alls är solid. Nu blir det helt plötsligt komplicerat igen om jag ska fortsätta att ställa ut henne. Nu är frågan i vilken färg hon ska gå i, ser hon ut som en solid padda men på pappret är hon tabby. Ska jag kosta på att på föra SBI g21 (g) i hennes stamtavla och byta färggrupp på utställningarna. Får se om jag har lust att ändra och starta om med att ställa ut Bella som kastrat.

 

* Inväntar med spänning på ett DNA-test resultat ifrån Califonien, USA som är skickad.

 

15-16/2 Var iväg med tåg till Örebro kattutställning utan mina katter. Var en mycket trevlig helg där jag fick vara med och fira mina vänners katter som blev årets katt i Sverak 2013 med prisutdelning och god mat. 

 

 1/1 God fortsättning på 2014

 

BARRE

          

       2013

 

31/12 Gott Nytt År!

 

* Lukas låg på fönsterbrädan och tittade på alla fyverkerierna utanför fönstret.

 

24/12 GOD JUL!  En regnig Jul i år

 

22/12 Grattis Lukas som fyller 4 år idag

(Vilken tur att M/S Viking Amorella ställt in turen idag efter en veckas reparation efter sin grundstötning så jag kan vara hemma och fira)

 

 22/12 För fyra år sen föddes Nordkapsbergets första kull 

 

14/10 Idag var jag med Lukas till veterinären där de hjärt- och njurscannade honom. Det såg så fint ut. Lukas var så duktig han låg stilla hela tiden, han är så go och snäll.

 

13/9 Sex år sen vi tog farväl av min fina Maja ^♥^ fortsatt vila i frid på Nordkapsberget. ^♥^

 

4/9 Sju år sen vi tog farväl av min kära Nisse ^♥^ fortsatt vila i frid på Nordkapsberget. ^♥^

 

* Lagt in en ny videofilm där man kan se Lukas och Koltrasten.

 

31/8 Idag vägde jag Bella hon har blivit så fin, riktigt kraftig och rund. När man lyfter upp henne så känns det hur tung hon är, inte bara magen som är rund utan hon har fått kraftigare ben och kropp.

 

13/8 För 15 år sen föddes mina två kattsyskon Nisse och Maja i Asker utanför Örebro ༺❀༻     

 

3-4/8 I helgen var jag på kattutställning i Sollentuna men inte med mina katter, utan jag hjälpte till på min egen kattklubb TCC (Top Cat Club). Riktigt roligt att hjälpa till i prisrummet.

 

23/7 Grattis Bella som fyller 6 år idag.

 

* Våren och sommaren är härlig, finns mycket som händer i trädgården för mina katter. Mellan trädäckets plankor är det roligt att springa efter snabba små ödlor, sitta och titta in i buskarna på en stor svart fet snok som försiktigt flyr bort genom staketet. En koltrasthane som springer på gräsmattan full med maskar i näbben och kraxar mot katterna för att varna för sitt bo med fågelungar under hustaket och i de ljusa svala kvällarna sitta och titta på fåglar och jaga flygfän som flyger ovanför huvudena.

 

* Har lagt in videofilmer på Bellas kattungar, när Bella var liten och på Nisse.

 

24/4 Blev Bella kastrerad. Operationen gick mycket bra hon var pigg och alert när hon kom hem. Vi böt ut kragen mot en fin boddy som hon accepterade direkt och som hon ska ha på sig i ca 2 veckor. Nu lever Bella som en lycklig kastrat.

 

* Nu finns den gamla gästboken på min nya hemsida. Välkomna att skriva några rader i gästboken.

 

 7/4 Var till landet i några dagar, roligt för katterna att komma dit ut. Roligt hus med trappa upp till övervåningen och att få komma ut på den inhägnade tomten på ca 100 kvm med gräsmatta buskar och altan. Det var fortfarande fullt med snö på tomten så katterna var mest på den avskottade altanen och längst med husgrunden. Inte så roligt för mig när katterna ville in och gosa och ligga i min famn och sova vid mig i sängen. Nu när solen lyser starkt på dagarna så vaknar jordlopporna till och är hungriga och hoppar på kattena som inte blir berörda utan de delar med sig av lopporna till mig. De är helt ofarliga men är väldigt besvärande när de biter. Fick minst 20 kliande bett som varar i två veckor inte så roligt, hemska små svarta kryp som bits och det är värre än myggbett.

 

*  Sista utställningen var vi på i helgen! Nu är vi klara och man är ganska mätt på att ställa ut. Får se om man blir sugen igen om några år. Det har varit helt fantastiskt att ställa ut Lukas, han är så lugn och snäll, han bryr sig inte om andra katter runt om kring sig. Är så nöjd med hans fina resultat.

 

♥ Fick en fin bild på Nordkapsbergets Julia från hennes matte jätte roligt och få se henne när hon har blivit stor. Kortet finns att se under kattungar.

 

 2/1 Äntligen kom Diplomet ifrån Sverak där det står att Lukas har fått Distinguished Veriety Merit -titel. Är så glad att min Lukas har lyckats få den titeln.

 

 1/1 God fortsättning på 2013

 

   *Barres!  

        2012

 

❀⊱Sverak Årets Katt 2012! Lukas årets katt nr 16 vuxen hane av 142 vuxna hanar på listan. Lukas blev Sveraks 4:e bästa vuxen birma hane av 22 vuxna birmahanar på lisan. Vilken fantastisk höst för min fina Lukas.⊰❀

((Så stolt över min Lukas han är ur min egen uppfödning i min första och enda kull))

 

31/12 Gott Nytt År!

 

24/12 GOD JUL! En jul med mycke snö.

 

22/12 Grattis Lukas som fyller 3 år idag

 

22/12 Idag för tre år sen föddes Nordkapsbergets första kull

 

17-18/11 Grattis Lukas till Supreme Champion titel och DVM titel BIV NOM på Birka kattutställning i Sollentuna

 

3/11 Utställning på Gävletravet där Lukas fick sitt näst sista CACS och sitt 9:e BIV.

 

13/10 På Uppsalautställningen blev Lukas nominerad till panel ikonkurrens av 3 andra hanar. I panelen fick han en domarröst

 

7/10 På Norrköpingsutställningen tog Lukas BIV-T i konkurrens av 4 andra lilatabbymaskade birmor.

 

29-30/9 Borlänge utställningen fick Lukas jätte fina bedömningar i klass 3 och fick sina cert. Domaren Aliosha Romero sa att han gillar Lukas "look" när han plockade ut honom ifrån domarburen.

 

*  Ny hemsida på gång men är under konstruktion just nu 

 

 !Divers gifs!!!!!Divers gifs!!!!!Divers gifs!!!!